......aku tetap aku ..... ARTIKAH BINTI SELAN...... 21 years old....... 21 Nov 1992....... anak jati JOHOR DARUL TAKZIM...... student nurse Management & Science University...... sayang awak selalu.... SHAHRUL AZHAR SHAMSUDIN............ (^,^)

Friday, 14 February 2014

Che teh nak khawin !!!!

Assalammualaikum ...
haiiii.. uollsss.. hurmm sape che teh tuh eak.. ?? che teh tu adik mr.Cinta yang study dekat Polisas Pasir Gudang ... terkejut tak terkata bila dapat berita yang dia dah nakmenamatkan zaman bujang bulan 6 nanti.. arghhh,,, aku lak yang terlebih excited.. teringat lagi mase dulu2. penah plan nak naim pelamin same2.. tapi ape kan daya.. che teh yang naik pelamin dulu... aku ??? hanya sebagai pengapit jeee.... jodoh die sampai awal... wah ,, bestnyeeee.... xsbar nak tgok .... 

Sunday, 12 January 2014

Menjelang 2014

Assalammualaikum..

hai..lama x masuk ke belog cinta saya ni.. alhamdulillah saya masih lagi diberi kesihatan yang baik..cuma kurang masa terluang untuk belog ni.. al maklum la. busy praktikal.. for your information, semester ni semester terakhir untuk saya.. dalam tahun ni saya akan habis kan diploma saya.. alhamdulillah akhirnye berakhir juga.. doakan saya lulus ujian Lembaga Jururawat Malaysia pada bulan9 nanti ye..hope dapat lesen dan dapat kerja cepat.. x sabar nak masuk dalam alam pekerjaan..
hurmmm ape?? Mr.Cinta???
hurmmm.... alhamdulillah,, dia seat hendaknye di samping bonda tercinta... dia sekrang dah menjadi penduduk tetap di kelate.. haha ... kureng contact kureng bercakap kureng bergaduh dan segala2nya kureeeng la... mungkin x boleh cerita kat sini kot sebb ape kiteorang kureng dah sekarang.. terlalu private and confidential... hehe..
sayang... x semudah tu nak hilang.... bercinta mungkin boleh hamik mase sesaat... tpi untuk melupakan x semudah sesaat nak bercnta
dengan harapan ... kalau ade jodoh ade la... hati Allah yang jadikan.. bile2 mase je Allah boleh pusing hati kite...
sayang Allah... sayang Diri... in shaa Allah.. bahagia sokmo..

sincerely , 
Hamba Allah .. :)

Wednesday, 14 August 2013

Cinta Kami Berputik Kembali

Assalammualaikum..

hai... Selamat Hari Raya semuaaa... tak terlambat lagi kan nak cakap.. rayakan sebulan.. hihi.. mcm mane..apa khabar?? sehat ?? 
yeahhhh.... kite jumpe mr.Cinta mase 3hb Ogos rituu... lama sangat x jumpe die.. happy sangat2... makesian die.. habis jek keje.. balik mandi2 dah teruskena pegi kilang semula amek saya.... saya tunggu diakat kilang... hiihi tumpang kakabby saya... kali ni jumpa tukar tempat.. tak pergi Tiram Mart lagi... main The Store dengan Smart dah.. aha.. shoping raya.. horeeyy pi cari hadiah DL... hihiihihi..
mule2 kiteorang pusing2 The Store jek dulu.. cari lah mane tahu ade kasut.. tpi x banyak pilihan pulak... pastu kiteorang tukar pegi Smart pulak.. sebenarnye mang nak pegi Smart pon.. xthu macam mane boleh singgah The Store tu.. jalan2.. leh pulak nampak kedai yang jual gelang silver tu.. wahh... tapi mahal2 sangat.... xsampai hati mintak kat mr.Cinta..
then terus kan perjalanan cari kedai kasut.. hihi.. xtahu nak beli kasut yang mane.. maklum la saya bukan kaki shoping punnn... die pon same.. kalau tanye okay ke tak.. die tahu angkat bahu jek.. tapi last2 die ada tunjuk satu kasut nie.. comel jugak.. hihihi.. malu nak amik sebab harga die mahal... tapi die kate xpe la.. beli jek... yeahhhhh !!! suka hati saya !!!
lagi 1 hadiah untuk Raya pulk... dapat GELANG TANGAN .... yang ada lonceng tu... wahhh sayanggggg saya kt awak mr.Cinnta...  saya sayang jugak kat gelang yang awak bagi tu... hihhi... saya xkan ganas2 lagi... xkan putus gelang tu macam rantai dulu.. hihi.. malu bile die cakap saya seorang yang ganas...
penat berjalan sampai ke tenghari.. maklum la dalam bulan puasa... dekat pukul 2.30 kami balik... yess.. macam biase la.. saya mula lah sebak.. bergenang airmata kat kelopak mata... arghhh.. bile lah kite dapat jumpa lagi kannn.... xkuat nye masa tu... tapi mr.Cinta kawal emosi die.. bagus die nie... cover muka lagi.. tapi saya tahu apa dalam hati die.. die pon kalau boleh xnak lepas saya balik.. tapi nak buat macam mane.. dah mang tertulis macam tu syangg.. kite rheda.. lagipun kite belom menjadi yang halal lagi.. dah halal nanti tiap2 hari boleh berkepit...
by the way thanks sangattt ShahrulAzhar...... .awak layan saya bagai sang puteri hari tu... hope kite dapat tempuhi segalanya dengan lebih baik dah sabar...
ingat!!! kepercayaan itu penting tau sayang...
InsyAllah saya untuk Awak....
muahhhhhhhhhxxxx..

 

Thursday, 1 August 2013

Alhamdulillah.. rezeki dari Allah

Assalammualaikum..

alhamdulilaah..hari ni result semester lepas dah keluar.. habis jek kelas pukul10 pagi tadi kami beramai2 serbu examdept untuk amik result.. aku paling xde perasaan mase tu.. tapi time lepas amik no terus terasa nak menangis.. malu kot.. aku senyap jek mase tu..
lepas jek dah siap aktif kan ID .. kiteorang beratur untuk amik result.. then aku beratur paling belakang sekali.. sorang2 lepas menjerit , menangis.. yang aku ni dah macam2 ayat aku bace untuk ilangkan ketakutan.. akhir sekali tingal aku, Aini dan Razif yang belum amik lagi.. hihi.. aku pegi dulu.. dapat jek helaian tu aku terus cari sudut.. awal2 aku warning dekat diorang jangan tengok dulu.. aku tuan tanah pun x tengok result sendiri..
cer teka ape yang jadi.. aku jerit dan mengis.. ya Allah aku bersyukur sangat..result yang aku jangkamenurut akhirnyenaik mendadak.. 3.72 .. mang  aku xsangka beb.. batch aku.. 4 orang pegang title Deans List.. Xsangka semester aku dapat lagi..
terus tepon mak gthu result.. tpi biase la mak.. respon nye hanya cakapp yelah.. aku terasa hati jugak.. tpi pkir2 semula.. hm,, mak xdengar kot ape yang aku cakap.. yelah,,cakap sambil mengis.. lepas tu meseg abg and akak2 aku.. aku nak balas jasa diorang yang hantar aku belajar jauh2 nie..
meseg mr.Cinta.. tpi xde respon.. tido agaknye.. so tunggu ler malam baru kol semula.. hihi...gthu dia result aku,, mr.Cinta cakap bagus lah tu.. teruskan lagi.. semenjak ada mr.Cinta ni aku makin bertambah semakin nak belajar.. hihihi.. ape lagi,, tuntut hadiah la yek.. pujuk punye pujuk... yeah !!! dapat kasut..mr.Cinta nak bli kan kasut untuk aku... sayanggggg abg... hihihi..
hari ni aku bahagia sangat ...
terima kasih... daaaaa....

Sunday, 28 July 2013

3hari cuti yang membosankan

Assalammualaikum..
hai..hurm.. hari ni hari last cuti..jumaat aritu cuti nuzul alQuran.. macamorang gila aku terperok kat dalam rumah.. xde benda nak buat.. merancang macam2,, tpi semua malas nk buat.. 
last2 aku layan novel jek.. biasa la.. esok ada quiznnie.. tpi aku satu hape x bace.. dengar cerita esok result exam nak keluar.. seram la.. tpi excited nak hamik.. nak tengok gempak x gempak.. 
mr.Cinta Alhamdulillah semakin baik dan berubah.. kadang2 kita kenabagi peluang kedua kepada seseorang untuk berubah kan.. alhamdulillah,dia dah terima aku.. katenye aku dah semakin matang, dan dia bahagia aku dah berubah.. aku happy tengok die happy wei.. x cantct sellu pon xpe.. asalkan masing tahu sape dalam hati masing2.. 
doakan hubungan kami kekal till Jannah.. insyAllah..

Sunday, 21 July 2013

lalai dengan belog

Assalammualaikum..
hahaha... aku seharian menghadap belog jek.. ulang2 dengar lagu pria band.. last2 pening kepala. cari nahas memeningkan kepala sendiri.. hihi.. esok sebenarnye ade quiz untuk mental health nie.. tpi satu hape aku x bace lagi.. note ade jek terdampar kat tepi aku.. tpi belum ade hati nak bace lagi.. haish... 
malam ni sensorang kat umah.. line tenet pulak ade.. tu yang belog,,belog,,belog jek la kerja haku.. kejap belog.. kejap twitter.. kejap facebook.. ini lah dunia aku.. hahaha
sayanggg semua.. muahxxx